dimarts, 15 de desembre del 2015

L'advent a l'escola



En el vestíbul de l’escola hem preparat com una corona de branques i flors, anomenada corona d'advent, amb quatre espelmes, una per a cada diumenge.
Cada element que hi ha a la corona té un significat.

La forma circular: El cercle no té ni principi ni final. És el senyal de dues coses: 1) Ens recorda que l'amor de Déu és etern, sense principi ni final, 2) Ens impulsa a imitar aquest amor estimant a Déu i al proïsme, fent-nos desitjar que el nostre amor tampoc s'acabi mai.

Les branques verdes: el verd és el color de l’esperança i de la vida

Les quatre espelmes s’encenen d’una a una , durant els quatre diumenges d’advent. Ens ensenyen a esperar amb paciència, amor , alegria i esperança . Ens recorden que Jesús és llum. La llum que necessitem per caminar, superar dificultats, ...

Hi ha una petita tradició d'advent: a cadascuna d'aquestes quatre espelmes s'assigna una virtut que s'ha de millorar durant aquesta setmana, per exemple: la primera, l'amor; la segona, la pau; la tercera, la tolerància i la quarta, la fe. Les pomes vermelles : representen els fruits del jardí del paradís, que Déu va oferir a Adan i Eva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada